Personnamn
Titel och upphov Jordnära : etnologi ska reflektioner över ny nordisk mat / redaktörer: Yrsa Lindqvist & Susanne Österlund- Pötzsch ; författare: Ester Bardone, Jón Þór Pétursson, Yrsa Lindqvist, Hanne Pico Larsen, Anna Burstedt, Connie Reksten, Susanne Österlund- Pötzsch.
Utgivning, distribution etc. Helsingfors : Svenska litteratursällskapet i Finland, 2018.
SAB klassifikationskod
Annan klassifikationskod
Fysisk beskrivning
Serietitel - ej biuppslagsform Skrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland, ISSN 0039-6842
Geografiskt namn Pohjoismaat, Viro, Norden, Estland,
Genre/Form etnologi , folkloristik, kulturarv, matkultur, restauranger, tradition, ursprung, ekologisk mat, närproducerad mat
ISBN
*00002558cam a2200697 i 4500
*00134917
*00520181030104336.0
*008181105s2018 ||||e |0| 0amul|d
*020 $a978-951-583-430-0$qsidottu
*035 $a(FI-MELINDA)014437603
*035 $a(FI-MELINDA)014437603
*040 $aFI-NL$bfin$erda
*0410 $aswe$anor
*042 $afinb
*084 $a49$2ykl
*100 $aLindqvist, Yrsa
*24500$aJordnära :$betnologi ska reflektioner över ny nordisk mat /$credaktörer: Yrsa Lindqvist & Susanne Österlund- Pötzsch ; författare: Ester Bardone, Jón Þór Pétursson, Yrsa Lindqvist, Hanne Pico Larsen, Anna Burstedt, Connie Reksten, Susanne Österlund- Pötzsch.
*264 1$aHelsingfors :$bSvenska litteratursällskapet i Finland,$c2018.
*300 $a230 s. :$bill. ;$c20 cm
*336 $ateksti$btxt$2rdacontent
*337 $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338 $anide$bnc$2rdacarrier
*4901 $aSkrifter utgivna av Svenska litteratursällskapet i Finland,$x0039-6842
*583 $aBTJ$5FENNI
*583 $aBTJ/AUKT HENK$5FENNI
*651 7$aPohjoismaat,$2ysa
*651 7$aViro,$2ysa
*651 7$aNorden,$2allärs
*651 7$aEstland,$2allars
*655 $aetnologi , folkloristik, kulturarv, matkultur, restauranger, tradition, ursprung, ekologisk mat, närproducerad mat
*901 $aMU20181010$5FENNI
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Många konsumenter oroar sig i dag för matfusk, giftiga bekämpningsmedel och oetisk produktion. Samtidigt finns det ett nyväckt intresse för traditioner och ursprung. Den rena, ekologiska, lokalt producerade råvaran har stigit fram som berättelsens hjälte, och koncept som ny nordisk mat har slagit igenom. Här presenterar etnologer från Island, Finland, Sverige, Danmark, Norge och Estland olika aspekter på dagens mat- och restaurangkultur.