Personnamn
Titel och upphov Hävvi = självklart : sydsamisk mat tolkad av Elaine Asp : Anna-Britta Ståhl berättar om den sydsamisk a mat ens förutsättningar / foto: Bianca Brandon-Cox ; text och recept: Elaine Asp ; text: Anna-Britta Ståhl, journalist och författare ; översättning till sydsamisk a: Anna Sofie Bull Kuhmunen.
Utgivning, distribution etc. [Elaine Asp], [Oviken] : 2019
Boktryckarna [Bromma] :
SAB klassifikationskod
Annan klassifikationskod
Fysisk beskrivning
Anmärkning: Allmän Vissa ord översatta till sydsamisk a.
Term
Genre/Form
ISBN
*00009497cam a2201801 i 4500
*00140796
*00520190308101323.0
*008230222s2019 sw ||||e||||||000 0|swe|d
*020 $a9789163993572$qhalvklotband
*035 $a(BOKR)9789163993572
*035 $a(SE-LIBR)19qtjrrpzqst0dl9
*040 $aBOKR$bswe$dS$ei$erda
*041 $aswe
*042 $9NB$9SAMB
*084 $a68
*1001 $aAsp, Elaine
*24510$aHävvi = självklart :$bsydsamisk mat tolkad av Elaine Asp : Anna-Britta Ståhl berättar om den sydsamisk a mat ens förutsättningar /$cfoto: Bianca Brandon-Cox ; text och recept: Elaine Asp ; text: Anna-Britta Ståhl, journalist och författare ; översättning till sydsamisk a: Anna Sofie Bull Kuhmunen.
*264 1$a[Oviken] :$b[Elaine Asp],$c2019
*264 3$a[Bromma] :$bBoktryckarna
*300 $a223 s. :$bill. ;$c30 cm
*336 $atext$btxt$2rdacontent
*336 $astill image$bsti$2rdacontent
*337 $aunmediated$bn$2rdamedia
*338 $avolume$bnc$2rdacarrier
*500 $aVissa ord översatta till sydsamisk a.
*650 7$asamisk mat lagning$0https://id.kb.se/term/sao/Samisk %20mat lagning$2sao
*650 $arecept
*650 7$asydsamer$0https://id.kb.se/term/sao/Sydsamer$2sao
*655 $afacklitteratur
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
”Den här boken är inte bara min kärleksförklaring till renen, naturen och det sydsamiska köket. Den är också mittsätt att återupprätta min farmor och alla andra samer i den generationen som berövades möjligheten att vara stoltaöver sina kunskaper om naturen, sin kultur, sitt språk och sitt ursprung. Boken är även en hyllning till min mormorsom lärde mig självhushållningens grunder. Recepten utgår från min tolkning av traditionella sydsamiska rätter ochjag hoppas att de både ska inspirera dig till att hämta fler råvaror i naturen och att leva mer hållbart.”Elaine Asp