Komihåglistan är tom
Vis
Personnamn
  • Norén, Karl-Gunnar
Titel och upphov
  • Polarexpeditionernas proviant 1872-1949 / K-G Norén.
Utgivning, distribution etc.
  • Nielsen & Norén Förlag, [Stockholm] : [2021] Bulls Graphics, Halmstad : 2021
SAB klassifikationskod
  • 68
Annan klassifikationskod
  • 68
Fysisk beskrivning
  • 364 s. ; ill. ; 25 cm
Anmärkning: Allmän
  • Kartor: Per Lindroos.
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning
  • Här kan du läsa om hur ett dussin viktiga expeditioner till Arktis och Antarktis mellan 1872 och 1949 löste frågorna om proviant. Allt mellan sälkött och pingvindiet till luxuösa konserver med oxfilé eller falsk sköldpaddssoppa kunde stå på menyn. Knappast någon polarfarare undgick den berömda pemmikanen, som kunde omvandlas till goda stuvningar. Eller vad sägs om isbjörnskött marinerat i saltvatten, och för att inte frysa innan middagen förvarades direkt på kroppen innanför kläderna. De flesta polarfarare klarade äventyren bra, mycket få fick svälta. Shackleton och Scott fick på grund av otur och kanske dålig planering uppleva en exempellös hunger under sina färder till och från Sydpolen. Men tillbaka på basen tog de igen detta och frossade på nybakade scones drypande av smör.
Kronologisk term
  • 1800-talet
  • 1900-talet
Term
Geografiskt namn
  • Arktis
  • Antarktis
Genre/Form
  • facklitteratur
Författare
  • Kuvittaja
ISBN
  • 9789198361742
*00014608cam a2202809 i 4500
*00140478
*00520220928101035.0
*008221004s2021    sw ||||e||||||000 0|swe|d
*020  $a9789198361742$qflexband
*035  $a(BOKR)9789198361742
*035  $a(SE-LIBR)q4x6np78n0pz0b9k
*040  $aBOKR$bswe$dL$dS$ei$erda
*041  $aswe
*042  $9NB
*084  $a68
*1001 $aNorén, Karl-Gunnar
*24510$aPolarexpeditionernas proviant 1872-1949 /$cK-G Norén.
*264 1$a[Stockholm] :$bNielsen & Norén Förlag,$c[2021]
*264 3$aHalmstad :$bBulls Graphics,$c2021
*300  $a364 s. ;$bill. ;$c25 cm
*336  $atext$btxt$2rdacontent
*337  $aunmediated$bn$2rdamedia
*338  $avolume$bnc$2rdacarrier
*500  $aKartor: Per Lindroos.
*520  $aHär kan du läsa om hur ett dussin viktiga expeditioner till Arktis och Antarktis mellan 1872 och 1949 löste frågorna om proviant. Allt mellan sälkött och pingvindiet till luxuösa konserver med oxfilé eller falsk sköldpaddssoppa kunde stå på menyn. Knappast någon polarfarare undgick den berömda pemmikanen, som kunde omvandlas till goda stuvningar. Eller vad sägs om isbjörnskött marinerat i saltvatten, och för att inte frysa innan middagen förvarades direkt på kroppen innanför kläderna. De flesta polarfarare klarade äventyren bra, mycket få fick svälta. Shackleton och Scott fick på grund av otur och kanske dålig planering uppleva en exempellös hunger under sina färder till och från Sydpolen. Men tillbaka på basen tog de igen detta och frossade på nybakade scones drypande av smör.
*541  $5Li$aPliktex.
*648 7$a1800-talet$0https://id.kb.se/term/sao/1800-talet$2sao
*648 7$a1900-talet$0https://id.kb.se/term/sao/1900-talet$2sao
*650 7$amat
*650 7$amatlagning
*650 7$apolarexpeditioner
*651 7$aArktis$0https://id.kb.se/term/sao/Arktis$2sao
*651 7$aAntarktis$0https://id.kb.se/term/sao/Antarktis$2sao
*655  $afacklitteratur
*7001 $4ill
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.

För första gången, även internationellt, kan du här läsa om hur ett dussin viktiga expeditioner till Arktis och Antarktis mellan 1872 och 1949 löste frågorna om proviant. Allt mellan sälkött och pingvindiet till luxuösa konserver med oxfilé eller falsk sköldpaddssoppa kunde stå på menyn. Knappast någon polarfarare undgick den berömda pemmikanen, som kunde omvandlas till goda stuvningar. Mums. Eller vad sägs om isbjörnskött marinerat i saltvatten, och för att inte frysa innan middagen förvarades direkt på kroppen innanför kläderna. De flesta polarfarare klarade äventyren bra, mycket få fick svälta. Shackleton och Scott fick på grund av otur och kanske dålig planering uppleva en exempellös hunger under sina färder till och från Sydpolen. Men tillbaka på basen tog de igen detta och frossade på nybakade scones drypande av smör. Sätt dig nu väl tillrätta, kanske med en kopp varm choklad toppad med vispad grädde, och följ med polarfararna på matäventyr i det kalla och karga landskapet på Arktis och i Antarktis.

Sänd till
Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
Ex1Tillgängligt Nordisk kulturkontakt / Pohjoismainen kultuuripiste 68