Komihåglistan är tom
Vis
Personnamn
  • Isomäki, Risto
Titel och upphov
  • Ruoka, ilmasto ja terveys / Risto Isomäki.
Utgivning, distribution etc.
  • Into Kustannus, 2020
SAB klassifikationskod
  • 50.1
Annan klassifikationskod
  • 50.1
Fysisk beskrivning
  • 383 s. :
Term
ISBN
  • 9789523512658
*00001115nam a22002655i 4500
*00137312
*00520210205111630.0
*008210309s2020    fi ||||e||||||000 0|fin|d
*020  $a9789523512658
*035  $a(Adlibris)9789523512658
*035  $a(SE-LIBR)m08hd7k8k247448f
*040  $aSEK$ei$erda
*041  $afin
*084  $a50.1
*1001 $aIsomäki, Risto
*24510$aRuoka, ilmasto ja terveys /$cRisto Isomäki.
*264 1$bInto Kustannus,$c2020
*300  $a383 s. :
*336  $atext$btxt$2rdacontent
*337  $aunmediated$bn$2rdamedia
*338  $avolume$bnc$2rdacarrier
*650  $aMat
*650  $aRuoka
*650  $aTerveys
*650  $aHälsa
*650  $aIlmasto
*650  $aKlimatet
*650  $aMiljövård
*887  $a{"@id":"m08hd7k8k247448f","modified":"2021-02-05T11:16:30.675+01:00","checksum":"8765575299"}$2librisxl
*887  $5Fage$a{"@id":"8mw41v6z69581x6b","modified":"2021-02-05T11:16:30.702+01:00","checksum":"53051969922"}$2librisxl
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.

Ihmisen ruokavaliossa on tapahtumassa järisyttävä muutos: yhä useampi on siirtymässä kasvispainotteiseen ruokavalioon. Lihan ja eläinperäisten tuotteiden kulutusta vähennetään ja merkittävä osa ihmisistä on jättänyt lihan ruokavaliostaan pois jo kokonaan. Ruoasta puhutaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia erilaisten kulttuurien keittiöistä ja niiden yhdistelemisestä. Virallisen arvion mukaan liha ja muut eläinperäiset tuotteet vapauttavat ilmakehään noin 20 prosenttia kaikista ihmisen tuottamista kasvihuonekaasujen päästöistä. Todellinen luku on kuitenkin huomattavasti suurempi, sillä energiateollisuuden ja vähittäiskaupan aiheuttamia päästöjä ei ole prosenttiosuudessa huomioitu. Eläinperäisten tuotteiden kulutuksen pienentyessä maataloustoiminnalta vapautuvia alueita voitaisiin käyttää puiden, biopolttoaineiden tai hiilinieluihin säilöttävän biomassan tuottamiseen. Suosimalla puissa kasvaneita hedelmiä, pähkinöitä, kasviöljyjä, jauhoja ja sokereita voimme muuttaa omaa ruokavaliotamme huomattavasti ilmastoystävällisemmäksi. Satojentuhansien uusien tutkimuksien perusteella ruokavalio vaikuttaa myös omaan terveyteemme ja eliniän odotteeseemme selvästi enemmän kuin mikään muu asia. Näennäisesti keskenään ristiriitaisten tutkimustulosten suuri määrä on kuitenkin tehnyt ruoan terveysvaikutuksista vaikeasti ymmärrettäviä. Risto Isomäen kirja käy tiiviisti ja yleistajuisesti läpi, miten voimme vähentää päästöjämme tavoin, jotka samalla pitävät meidät terveempinä ja pidentävät elämäämme.

Sänd till
Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
Ex1Tillgängligt Nordisk kulturkontakt / Pohjoismainen kultuuripiste 50.1