Personnamn
Titel och upphov Vilda växter : till mat, krydda och bättre hälsa
Utgivning, distribution etc. Stockholm : Norstedts, 2017.
SAB klassifikationskod
Annan klassifikationskod
Upplaga
Fysisk beskrivning 119 sidor : illustrationer ; 19 cm
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning Här beskrivs ett femtiotal vanliga vilda nyttoväxter - var och när man kan plocka dem och hur de bäst kommer till nytta som krydda eller råvara i till exempel sallader, bröd och soppor. Även om hur de kan användas som medicinalväxter och hur man gör örtte, oljor, tinkturer och salvor.
Genre/Form växter , örter, nyttoväxter , medicinalväxter
Författare Holmberg, Ingrid författare. Eklöf, Marie-Louise, författare. Pedersen, Anders, fotograf.
ISBN
*00001712cam a22004334i 4500
*00133730
*00520170710105532.0
*008180115s2017 sw ||||e |00| 0|swe|c
*020 $a978-91-1-307669-0$qinbunden, med mjuk pärm
*035 $a(FI-MELINDA)011452330
*040 $aFI-BTJ$bswe$erda
*0410 $aswe
*084 $a57$2ykl
*1001 $aHolmberg, Pelle
*24510$aVilda växter :$btill mat, krydda och bättre hälsa
*250 $aNy reviderad upplaga.
*264 1$aStockholm :$bNorstedts,$c2017.
*300 $a119 sidor :$billustrationer ;$c19 cm
*336 $astillbild$bsti$2rdacontent
*336 $atext$btxt$2rdacontent
*337 $aoförmedlad$bn$2rdamedia
*338 $avolym$bnc$2rdacarrier
*520 $aHär beskrivs ett femtiotal vanliga vilda nyttoväxter - var och när man kan plocka dem och hur de bäst kommer till nytta som krydda eller råvara i till exempel sallader, bröd och soppor. Även om hur de kan användas som medicinalväxter och hur man gör örtte, oljor, tinkturer och salvor.
*655 $aväxter , örter, nyttoväxter , medicinalväxter
*7001 $aHolmberg, Ingrid$eförfattare.
*7001 $aEklöf, Marie-Louise,$eförfattare.
*7001 $aPedersen, Anders,$efotograf.
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här
för att vara den första som skriver ett omdöme.
Vilda växter beskriver ett femtiotal vilda nyttoväxter som vi kan hitta i den svenska naturen. Vi får veta var och när vi bäst plockar dem och hur de kan användas i matlagning eller som läkeväxter. Vi lär oss göra egna örtteer, oljor och salvor och får veta hur de olika växterna bäst kommer till sin rätt som krydda eller råvara i till exempel sallader, bröd och soppor. Tydliga foton visar varje ört i närbild, just så som den ser ut när den plockas.