Komihåglistan är tom
Vis
Personnamn
  • Gröntoft, Magnus (Red.)
Titel och upphov
  • Biskop Brasks måltider : Svensk mat mellan medeltid och renässans Bok
Utgivning, distribution etc.
  • Stockholm 2016
SAB klassifikationskod
  • 68
Annan klassifikationskod
  • 68
Fysisk beskrivning
  • 350 s.
Term
ISBN
  • 9789173538282
*000      am
*00132326
*020  $a9789173538282
*035  $a34129
*041  $aswe
*084  $a68
*1001 $aGröntoft, Magnus (Red.)
*24510$aBiskop Brasks måltider : Svensk mat mellan medeltid och renässans$hBok
*260  $aStockholm$c2016
*300  $a350 s.
*336  $aText
*337  $aingen medietyp
*650  $amat
*650  $asvensk mat
*650  $aSverige$0163435
*650  $ahistoria
*650  $amathistoria
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.

Intresset för måltider från förr är stort, mycket tack vare Historieätarna. I denna bok får vi en levande och ny bild av den svenska matkulturen i början av 1500-talet. Utgångspunkt är Biskop Brasks hushållspraktika, som är en unik och rikhaltig källa från tiden att ösa ur. Vi får inte bara veta vad man åt och hur man tillagade maten utan får också läsa om hur man sörjde för sin personal och om tidens handel och tekniska innovationer.

Sänd till
Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
Ex1Tillgängligt Nordisk kulturkontakt / Pohjoismainen kultuuripiste 68